Evitarea platii taxelor a lovit Ladbrokes cu o amenda de £71 milioane

martie 1, 2017 in Gambling, Gambling Europa, Stiri, Wog

Conform ultimelor stiri, Ladbroks a pierdut apelul in cazul evitarii platii taxelor. Dupa ce judecatorul s-a pronuntat in defavoarea companiei, aceasta a fost amendata cu suma de £71 milioane pentru o schema de evitare a patii taxelor din 2008.

UK Tax Tribunal a aratat ca Ladbrokes Group si auditorul Deloitte au speculat in 2008 o scapare legislativa legata de imprumuturile dintre corporatii si o a treia parte pentru a micsora suma totala a taxelor de platit.  Scaparea legiuitorului a fost rectificata si legislatia a fost intarita in 2009.

Bookmakerul a creat o schema prin care parea ca pierde bani, cea ce i-a permis plata unor taxe mai mici. Prin aceasta schema s-a creat o scadere artificiala a valorii actiunilor uneia dintre companii, Ladbrokes International si Travel Document Service. Scaderea valorii actiunilor uneia dintre companii a fost folosita pentru a creea pierderi celeilalte companii astfel diminuandu-le cuantumul taxelor.

Cu toate că Ladbrokes a admis că sistemul a fost creeat pentru a evita obligatiile fiscale, compania a susținut că normele anti-fraudă nu fac obiectul prezentului subiect. Tribunalul nu a fost de accord cu explicatia companiei.