Se estimează că 3,2 milioane de japonezi sunt dependenți de gambling

octombrie 27, 2017 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Wog

Aproximativ 3,2 milioane de japonezi sunt probabil dependenți de gambling, se arată într-un studiu guvernamental, pe fondul unei îngrijorări crescânde cu privire la dependența de gambling, deoarece actul normativ care oficializează legalizarea cazinourilor a intrat în vigoare anul trecut. Un raport intermediar privind studiul, publicat de curând, a declarat că 3,6% dintre respondenți sunt suspectați că au fost dependenți de gambling la un moment dat, proporție care înseamnă aproximativ 3,2 milioane de persoane la nivel național.

De asemenea, raportul a afirmat că 0,8% – echivalentul a aproximativ 700.000 de persoane – au fost probabil dependente la un moment dat în ultimul an, vârsta medie fiind de 46,5 ani. Dintre jocuri, pachinko a reprezentat distracția unde s-au cheltuit cei mai mulți bani pe gambling, cu o medie de 58.000 yeni pe lună. Studiul a fost efectuat pe 10.000 de adulți și a primit răspunsuri valabile de la 4.685 dintre aceștia. Au fost selectate aleatoriu persoane cu vârste cuprinse între 20 și 74 de ani pentru interviuri față în față în 300 de locații.

Expertul care a supravegheat studiul, Susumu Higuchi, directorul Centrului Național Medical pentru dependență Kurihama, a declarat că acesta va ajuta “nu doar guvernul, ci și medicii să creeze tratamente mai bune.”

Guvernul intenționează să deschidă cazinouri în “stațiuni integrate” care să cuprindă hoteluri, săli de conferințe, teatre și alte facilități de divertisment, în speranța de a stimula turismul și economiile locale.

Un proiect de lege care impune guvernelor centrale și locale să formuleze planuri concrete de combatere a dependenței, cum ar fi crearea de linii de consiliere, a fost înaintat de către Guvern Camerei Reprezentanților în iunie, însă s-a renunțat la el când Camera Comunelor a fost dizolvată apoi.

Deși organizatorul studiului a declarat că datele pentru Japonia nu ar putea fi comparate strict cu cele din alte țări din cauza diferențelor de metodologie, raportul a notat că cifrele pentru persoanele suspectate că ar fi dependente de gambling în alte 11 țări și regiuni – inclusiv Statele Unite, Hong Kong – au fost mai mici, între 0,2 și 2,4%.

Ca parte a eforturilor de combatere a dependenței de gambling, guvernul a decis recent să înființeze un sistem până la sfârșitul anului fiscal 2022 pentru a limita pariurile pe curse on-line. În prezent, pariurile pe curse sunt limitate în mod legal la curse de cai, bărci, biciclete și motociclete.

Sursa: japantimes.co.jp