Criptomoneda Bitcoin pregătită să atingă pragul de 10000$

ianuarie 9, 2018 in Stiri, Wog

Cea mai mare criptomonedă la nivel mondial în funcție de capitalizarea pieței, Bitcoin, a atins un nouă valoare superioară de 9.973,51$, conform Indexului de Preț Bitcoin al CoinDesk. Această valoare a venit ca rezultat al depășirii valorii de 9.000$ acum câteva zile pentru prima dată – și asta la doar puțin peste o săptămână de când a depășit pragul de 8.000$, a anunțat CoinDesk.com.

În SUA, îngrijorarea se referă mai mult la intimitate.  În China, guvernul a declarat clar faptul că banca centrală are control total asupra criptomonedelor. Deși se afirmă că condițiile sunt „numai bune”. Bloomberg News anunță că în Germania totul constă în „o chestie pur speculativă.”

Într-o țară unde mulți cetățeni preferă să plătească numerar, Bundesbank s-a dovedit foarte precaută cu privire la emergența monedei bitcoin și a altor monede virtuale. Carl-Ludwig Thiele, membru al consiliului de conducere, a afirmat în septembrie că moneda bitcoin este „mai degrabă o chestie speculativă decât o formă de plată.” O schimbare la nivelul depozitelor în cadrul blockchain ar tulbura modelele de afaceri ale băncilor și ar putea distruge politica monetară, afirmă Thiele. În același timp, Bundesbank a studiat activ aplicarea tehnologiei în sistemele de plată.

Bloomberg a mai anunțat recent că statele cu probleme bancare (precum Venezuela) au contribuit considerabil la creșterea prețului monedei Bitcoin.

Sursa: gambling911.com