Steve Wynn a renunțat la funcția de CEO al Wynn Resorts

februarie 9, 2018 in Gambling, Gambling America, Stiri, Wog

Steve Wynn, fondatorul și CEO-ul conglomeratului internațional de gambling Wynn Resorts a renunțat la rolul de CEO și Chairman a companiei în urma acuzațiilor privind conduita sa sexuală.

Într-o declarație emisă pe site-ul companiei, directorul non-executiv al Wynn Resorts, Boone Wayson, a declarat: “Cu părere de rău, board-ul director al Wynn Resorts a acceptat demisia fondatorului, CEO-ului și prietenului nostru Steve Wynn.
Steve Wynn este un gigant al industriei. A jucat un rol central în transformarea Las Vegasului în destinația de entertainment care este acum. A adunat o echipă de lideri de nivel mondial care vor continua să mențină standardele înalte de excelență pe care Steve Wynn le-a creat.”

În trecut Wynn a deținut funcția de CEO și Chairman al Mirage Resorts înainte de a fonda Wynn Resorts în 2002, transformând compania într-o multinațională care valorează mai multe miliarde, în același timp reușind să adune o avere personală de $3.3 miliarde.

Veniturile totale în anul 2017 au atins suma de $6.31 miliarde, o creștere cu 41.2% față de 2016 când au fost raportate venituri de $4.47 miliarde.

Acțiunile Wynn Resorts au scazut cu 18% la aflarea veștilor despre fostul CEO.

Într-o decalarație emisă,  Wynn a punctat: “În ultimele săptămâni, m-am găsit în centrul unei avalanșe de publicitate negativă. Am reflectat asupra mediului creat – în care o judecată greșită poate avea repercursiuni asupra întregului business  – am ajuns la concluzia că nu mai pot continuă să îndeplinesc rolul actual.”
“Am construit împreună cu echipa Wynn Resorts o casă de căramidă. Ce mai este de spus, instituția pe care am creat-o  – o colecție pe care cei mai buni designeri și arhitecți au asamblat-o, precum și o filozofie de operare inserată în mințile și inimile întregii noastre echipe – va rămâne în picioare încă mult timp de acum. Sunt foarte mândru de tot ce am construit la aceasta companie. Cel mai mult, sunt mândru de angajații noștrii.”
În urma demisiei lui Steve Wynn, Wynn Resorts l-a numit pe Matt Maddox, actualmente Președintele companiei, CEO al companiei și pe Boone Wayson în funcția de Chairman Non-Evecutiv al Board-ului de Directori.