Sazka Group a cumpărat operatorul de gaming croat SuperSport

mai 21, 2018 in Gambling, Gambling Europa, Stiri, Wog

Operatorul de gaming din Republica Cehă Sazka Group a cumpărat cel mai mare operator de pariuri sportive din Croația, SuperSport. Pe 27 aprilie, Sazka Group a anunțat că a devenit acționar majoritar în cadrul SuperSport, operatorul numărul unu din Croația de pariuri sportive on-line și landbased din punct de vedere al veniturilor. Prețul plătit de Sazka proprietarului SuperSport, Danko Coric, la finalizarea tranzacției nu a fost divulgat.

CEO-ul lui Sazka Group Robert Chvatal a lăudat achiziția ca pe o manieră de a „câștiga acces la o piață atractivă” în timp ce consolidează poziția Sazka „în cadrul sectorului de pariuri sportive dinamice prin intermediul internetului.”

SuperSport și-a început activitatea în 2000 și și-a făcut repede un renume ca fiind un jucător important pe piața legală de gaming din Croația, cu peste 300 de agenții de pariuri și o casă de pariuri online. În 2016 a fost lansat un site de cazino online, iar apoi a urmat primul site de poker licențiat local, în anul 2017. Compania are aproximativ 1000 de angajați și licența sa de pariuri din Croația este valabilă până în 2025.

Media locală a declarat că SuperSport a generat un venit anual de 400 milioane HRK (64,5 milioane de dolari) și un profit net de 170 milioane HRK conform celor mai recente rezultate, deși a fost o scădere de la 480 milioane HRK, venit generat de companie în 2014.

Conform surselor, SuperSport ar fi cesionat cota de piață rivalului local Prva Sportska Kladionica, o ramură a Hattrick Sports, cumpărat de rivalul ceh al Sazka, Fortuna Entertainment Group, în 2017 pentru 135 milioane de euro. Portofoliul actual al Sazka Group include loteria Sazka și operațiunile de pariuri din Republica Cehă, precum și acțiuni importante în cadrul Lottoitalia din Italia, Loteriile din Austria, Casino Austria și în cadrul operatorului grec de pariuri și loterie, OPAP.

Venitul Sazka Group a atins 1,13 miliarde euro în 2017, cu 177% mai mult decât în anul precedent, mai ales datorită consolidării operațiunilor OPAP pe întregul an. Câștigurile au crescut cu un procent la fel de extravagant, 165%, la 353,4 milioane de euro, în timp ce profitul înregistrat după plata impozitelor a crescut cu 105% la 189,5 milioane euro.

Sursa: calvinayre.com