Grecia va anunta aceasta saptamana inceperii perioadei de ofertare pentru obtinerea concesiunii Hellinikon casino

februarie 20, 2019 in Gambling, Gambling Europa, Stiri, Wog

Operatorii de cazinouri care urmaresc sa isi extinda operatiunile in Grecia se afla pe linie dreapta. Conform ziarului Naftemporiki, procesul de depunere a ofertelor pentru obtinerea concesiunii de operare a noului cazinou din Hellinikon, va fi demarat saptamana aceasta. Inceperea acestui proces vine dupa o serie de intarzieri.

Grecia si Lambda Development, compania care a primit contractul pentru constructia cazinoului, au raportat ca au ajuns la o intelegere asupra termenilor pentru licenta de cazino. Noua constructie se va intinde pe o suprafata de aproximativ 49 de acrii si va costa intre € 700 million ($791 million) si €1 billion ($1.13 billion).

Aceste detalii fiind puse la punct, procesul de ofertare poate incepe. Comisia Elena de Gaming (HGC) poate inainta cu procesul de concesionare, lasand o perioada de 60 de zile in care toti cei interesati pot plasa ofertele pentru a controla singura licenta de gaming oferita de HGC.

Mai multe companii si-au aratat interesul pentru a intra pe piata din Grecia. Printre acestea putem enumera Mohegan Sun, Caesars Entertainment Corp. si Hard Rock International. Toate ofertele vor trebui sa indeplineasca o serie de criterii privitoare la marimea investitiei, companiile urmand a fi de acord cu o structura de plati stabilita de HGC.

Pe langa cazinou, ofertantul va fi responsabil su cu operarea unui hotel, sali de conferinte si evenimente precum si o serie de facilitati aditionale. Toate aceste facilitati pot fi externalizate unor terti.

Intreg proiectul, care implica inclusiv vechiul aeroport din Hellinikon, este estimat sa coste pana la €8 miliarde.