Piața jocurilor de noroc din Macao se va confrunta cu o contracție în 2019

martie 26, 2019 in Gambling, Gambling Asia & Oceania

Investitorii din industria cazinourilor din Macao au fost avertizați să se aștepte ca veniturile din jocurile de noroc să scadă cu câteva puncte procentuale în acest an din cauza impactului suferit de economia chineză aflată în ușoară scădere, ținând cont și de războiul comercial actual al acestei națiuni cu Statele Unite.

Declin pe termen scurt. Potrivit unui raport publicat de curând de GGRAsia, aceasta este opinia firmei de servicii de investiții Morningstar Asia Limited, deși aceasta a prognozat că veniturile agregate din jocuri de noroc în cele 30 de cazinouri ale enclavei vor crește anul viitor, înainte de înregistrarea unor creșteri și mai mari în anul 2021.

„Estimăm acum că creșterea veniturilor din jocurile de noroc din Macao va scădea cu câteva puncte procentuale în 2019, înainte de a reveni la creșterea cu câteva puncte procentuale în anul 2020 și la mai mult în anul 2021, pe măsură ce economia chineză își revine. Nu ne așteptăm ca sectorul jocurilor de noroc să înregistreze o criză la fel de severă ca în anul 2015, deoarece de această dată nu am văzut semne îngrijorătoare în sectorul jocurilor de noroc”.

Economia chineză încetinește. Analiza a fost scrisă de Chelsey Tam, de la firma de servicii de investiții, și a venit pe fondul știrii că Produsul Intern Brut al Chinei din cel de-al patrulea trimestru al anului 2018 a crescut cu numai 6,4% față de anul trecut, ceea ce a reprezentat cea mai lentă creștere de la criza financiară globală din 2007. Această statistică a arătat că economia chineză a ajuns la cea mai mică rată de creștere din ultimii 28 de ani, și anume 6,6%.

Veniturile VIP-urilor au fost afectate. De asemenea, ancheta Morningstar a prognozat că 2019 va înregistra scăderi record ale veniturilor totale din jocurile de noroc de la jucătorii VIP din Macao, înainte de a reveni la cote normale, anul viitor.

Conform analizei … „Estimăm că această creștere a veniturilor din jocurile de noroc va încetini până la cote mici în anul 2019 și va crește din nou în anii 2020 și 2021.”

Revenire în viitor. În ciuda declinului prognozat, analiza estimează că viitorul pe termen lung al pieței jocurilor de noroc din Macao se datorează poziției sale „restrânse”, precum și faptului că fiecare dintre cei șase operatori ai cazinourilor existente trebuie să-și prelungească licențele.

Morningstar Asia Limited mai menționează… „Considerăm că situația actuală prezintă o bună oportunitate de cumpărare pentru investitorii pe termen lung. Riscurile cerințelor mai stricte sunt deja preluate de ipoteza noastră de creștere cu 1% pe an a impozitului pe veniturile din jocurile de noroc, timp de cinci ani, deoarece toate licențele vor fi reînnoite în anul 2022.”

Sursa: news.worldcasinodirectory.com