China va cenzura pokerul și mahjongul din jocurile video

iunie 5, 2019 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Dacă locuiți în China continentală, guvernul se îngrijește de „binele” dumneavoastră. Nu numai că se va asigura că nu aveți parte de conținut supărător sau nesigur, ci se va asigura că orice lucru care are și cea mai mică legătură cu acel conținut va fi interzis. De aceea, pe 22 aprilie, Administrația de Stat pentru Presă și Publicații din China a anunțat noi principii directoare care vor interzice pokerul și jocul mahjong, raportează TechCrunch. Interdicția nu este destinată site-urilor web de joc online, sau cluburilor de jocuri de noroc ilegale, ci împotriva jocurilor video, ca Red Dead Redemption 2.

China cenzurează toate mijloacele media, iar motivele pentru care face acest lucru pot fi găsite peste tot. Noii versiuni a „Ghostbusters”, din 2016, sau cum este ea cunoscută în China sub numele de „Super Power Dare Die Time”, nu i s-a permis a fi lansată în țară, deoarece guvernul a considerat că nu va prinde la public, poate din cauza faptului că originalul, lansat în 1984 și cunoscut sub numele de „Ghost Catcher Dare Die Team”, a fost interzis pentru că promova superstiții. Jocurile video care au legătură cu pokerul și jocul mahjong au fost interzise dintr-un motiv destul de simplu: statul își face griji că pot deveni o poartă către jocurile de noroc ilegale. Cu toate acestea, decizia de a nu aproba noi jocuri a venit cam târziu.

„Pe noi nu ne va afecta prea mult pentru că noi am apărut pe piață devreme și am acumulat o colecție mare de licențe”, a afirmat managerul de marketing al unuia dintre cei mai mari editori de jocuri online de poker și mahjong din China. Chiar dacă faptul că a fost întreruptă sursa de aprovizionare a avut un impact asupra conținutului de joc disponibil publicului, jocurile de noroc sunt prea răspândite în societatea din China pentru a putea fi cenzurate. Mahjong este parte a culturii chineze de sute de ani și milioane de jocuri au loc zilnic. Încercarea de a face oamenii să uite că există acest joc prin înlăturarea lui din jocurile video este de tot râsul.

Având în vedere acest lucru și planul de a combate jocurile de noroc utilizând drone, China încearcă să se lupte cu secole de cultură, și nu pare a fi o luptă pe care o poate câștiga prea curând. Vor fi nevoiți să cenzureze mult mai mult decât jocurile de noroc sau să cumpere câteva milioane de drone în plus.

Sursa: calvinayre.com