Trișorii de poker şi cazino de Hall of Fame

mai 9, 2011 in Wog

Mii de trișori și-au arătat îndemânarea încă de când au luat fiinţă sălile de poker, mesele de cazino şi sloturile. Aceștia sunt cei mai mari trișori de poker şi cazino din istorie, iar poveștile despre perioadele petrecute în camerele de joc sunt fabuloase.   

TOMMY GLENN CARMICHAEL

Tommy Glenn Carmichael s-a născut in iulie 1950 și este considerat al doilea cel mai mare trișor al sloturilor din istorie. Un inventator ingenios, a conspirat cu un grup de elită de hoți pentru a fura milioane din cazinouri. De-a lungul a aproape 20 de ani, Carmichael a confecționat dispozitive care au făcut posibil furtul din sloturi din Statele Unite și Insulele Caraibe. 

Carmichael și-a început prima ”operațiune” în 1980 cu un singur dispozitiv, cu un furt de 35 de monezi de câte 5 cenți dintr-un cazino de lângă Vegas. Curând însă, vechile aparate au fost înlocuite cu altele noi, determinându-l să acționeze în cazinouri mai mici. A fost prins și condamnat la 5 ani de temniță. Aici, l-a întâlnit pe Mike Balsamo. Cei doi și-au propus să se caute unul pe altul după eliberare, dar în anul 1987, când a fost eliberat, Carmichael a descoperit că mașinile erau schimbate. International Game Technology (IGT) a introdus o nouă tehnologie a aparatelor de poker și sloturi, prin utilizarea unor microprocesoare și a unui sistem de generare a numerelor în mod aleator. Fără ezitare, Carmichael a achiziționat una dintre mașinile produse de IGT- Fortune one, un aparat video poker. Inventează sliderul- labă de maimuță- confecționat din corzi de chitară și oțel pe care îl introduce în interiorul mașinii, prin canalul de eliberare a monedelor pentru a manipula butonul de eliberare a acestora în colșul de colectare.

În anul 1991, sliderul devenise inutil, în urma computerizării aparatelor. Carmichael a găsit însă o altă cale; păcălind un constructor că este client, și-a asigurat ”intrarea” în tainele noilor sloturi. De acolo, a fost doar un pas- acela de a învăța să lupte cu aparatul, așa că l-a cumpărat și în câteva zile a inventat un nou dispoizitiv cu laser. Dispozitivul era construit dintr-o baterie cu cameră de luat vederi și un mini bec electric, utilizat pentru luminarea interiorului aparatului și acoperirea unui senzor, determinând eliberarea monedelor. Era un dispozitiv indetectabil, iar Carmichael a făcut o avere prin vânzarea lui către alți trișori, deși această metodă de a face bani nu s-a dovedit a fi de lungă durată.

În data de 4 octombrie 1996, Carmichael a fost prins în timp ce utiliza acest dispozitiv. A fost acuzat de posesie a unui dispozitiv cu scop de fraudare, acuzație la care ulterior s-a renunțat. În 1998 a fost arestat pentru aceleași fapte, în Laughlin, Nevada. Anul următor, în Altlantic City, norocul nu a mai fost de partea sa. Autoritățile i-au pus telefonul sub urmărie și au înregistrat convorbiri cu alți trișori legate de acest dispozitiv. Carmichael, împreună cu alți 6 asociați, a pledat vinovat pentru conducerea unei asociații ilegale de gambling, și-a pierdut cele două proprietăți și i-a fost interzis accesul în cazinouri. Acum numele lui se regăsește pe Lista Neagră a statului Nevada și este exclus oficial din cazinourile locale. Carmichael lucrează acum la un nou dispozitiv, un așa zis detector de fraudă, numit Protector; potrivit spuselor sale, acest dispozitiv detectează și anulează toate dispozitivele de fraudă.  

 JOE CLASSON

Joe Classon s-a născut în anul 1933 în New York. Împreună cu fratele să mai mare, Henry, a intrat în lumea jocurilor de noroc în anii 40, alături de unchiul Stanley Classon, un jucător decăzut din zona de est a New York ului. În timp ce Henry și-a folosit abilitățile de jucător de poker pentru a deveni trișor, Joe s-a înrolat în armată și a fost detașat în Coreea. În timpul pauzelor, Joe juca deseori poker cu colegii, la vremea aceea dovedind a fi un jucător cinstit. Prima sa experiență legată de fraudă a fost ca victimă, nu ca trișor. Împreună cu colegii săi, era deseori escrocat de către un caporal. Când și-au dat seama, i-au dat o săpuneală pe care și-a amintit-o multă vreme de atunci încolo.

După război, Joe s-a reunit cu fratele său, devenit, între timp, un trișor profesionist. La început, Joe a ezitat să intre în această lume, având dorința de a deveni broker, dar a cedat și a participat, alături de fratele său, la un act de fraudă în Puerto Rico în anul 1954. Acolo Henry l-a învățat pe Joe arta de a măslui roțile ruletei, postposting, procedură pe care o executau cu mare succes în Puerto Rico, Cuba și Las Vegas. Joe s-a despărțit de fratele său și a început operațiunile de fraudă în cazinouri împreună cu Jerry Palmer și Duke Swenson. Joe Classon a condus cea mai bună echipă de trișori de blackjack, zaruri și ruletă din anul 1969 până la retragerea sa, în 1989.

JERRY PALMER

Jerry Palmer s-a născut în anul 1948. Prima sa experiență legată de gambling  a fost în armată, deși, contrar lui Joe Classon, nu a luat parte la nici un incident de fraudă pe parcursul stagiului militar și nici nu a avut vreo cunoștință legată de fraudarea jocurilor de noroc până la reîntâlnirea cu vechiul său bun prieten din liceu, Duke Swenson. După o trimitere la vatră dezonorantă, Jerry s-a reîntâlnit cu Duke în California. În acea perioadă, Duke se întreținea dintr-un job part time la Echipa de Pastposting a lui Classon. I-a povestit prietenului său Jerry de întâlnirea cu Joe Classon, ce  avusese loc în urmă cu ceva vreme, prin prietena sa, ce lucra la vremea aceea ca secretară a lui Joe, pe vremea când acesta avea o companie de consultanță financiară. I-a povestit, de asemenea, cum împreună cu prietena sa și cu Joe fraudau cazinourile din Las Vegas și Reno, prin postposting. Deși părea de necrezut, cazinourile erau un teren deja cucerit. Jerry, care la vremea aceea aspira la o carieră într-o trupă rock, și-a pus chitara în cui și s-a alăturat echipei.

În 1969 și 1970, Echipa de Postposting a lui Classon măsluia numai roțile de ruletă și mesele de craps. Jerry s-a aşezat la masa de blackjack şi, foarte calm, a acționat pentru prima dată în cazinoul Aladdin din Las Vegas

Folosea apoi aceeași metodă de fraudare cu succes la toate mesele de joc. Mișcările erau executate cu 2 sau 3 jetoane negre de 100 $ plasate sub jetoanele roșii de 5$, care curând au ajuns la jetoane violet de 500 $ și, mai apoi, la cele galbene de 1000 $, uneori utilizând jetoanele verzi de 25$ deasupra.

 Succesul era de necontestat, cu o rată de câștig de 95%, mişcarea din blackjack devenea cea mai importantă armă din arsenalul Echipei lui Classon și a reprezentat mișcarea postposting de top pentru 25 de ani, până când a venit la putere mişcarea Savannah în anul 1995. Din păcate, Jerry nu a apucat să își vadă invenția ajunsă la jetoane de 5000 de dolari. A decedat în 1995 în urma unei supradoze, la doi ani după ce a părăsit lumea cazinourilor din pricina dependenței de droguri. A fost declarat inventatorul mișcării din blackjack, ce a adus câștiguri de milioane de dolari cazinourilor din întrega lume.